Alles over Viscolont

Visco lont wordt gebruikt bij bijna elk stuk vuurwerk. Visco lont is het groene touwtje waarmee je in feiten het vuurwerk afsteekt. Zo gauw je visco lont aansteekt zal dit afhankelijk van het type lont rustig of snel branden. Visco lont is dus in feiten de motor van het vuurwerk en vormt daarmee een essentieel onderdeel voor de veiligheid van het veilig afsteken van vuurwerk.

Snel Viscolont

Snel viscolont brand ongeveer circa 5 cm/s tot 10 cm/s en is meestal uitgevoerd in de licht groene kleur. Er bestaat ook een variant van snel viscolont welke is uitgevoerd in roze, dit lont brand een stuk sneller dan regulier snellont. Snel viscolont is meestal uitgevoerd in de 2,5mm variant. De kwaliteit is over het algemeen beter dan normaal viscolont. Dit door de andere samenstelling van het kruit in het lont.

Normaal Viscolont

Normaal viscolont brand gemiddeld 1 cm/s en is meestal uitgevoerd in de bekende groene kleur. De kwaliteit van normaal viscolont is meestal afhankelijk van de dikte. Normaal viscolont is over het algeheel verkrijgbaar in 2mm, 2,5mm en 3mm variant. Wij bieden in onze webshop de 3mm variant aan en de kwaliteit hiervan is uitstekend.